Krämig pastasallad med kyckling och fetaost




500 g pasta penne












2 dl creme fraiche

3 dl gräddfil
1 st kyckling stor grillad
140 g bacon
1 st purjolök
2 st röda paprikor
200 g fetaost
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar

Pesto:
3 st vitlöksklyftor
1 st basilika (kruka)
50 gr pinjenötter
1 dl olivolja
100 gr parmesan, riven, färsk

Gör såhär:

1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Spola i kallt vatten och låt rinna av. Blanda med creme fraiche och gräddfil.
2. Pesto: Skala och pressa vitlöken. Mixa basilikablad och pinjenötter. Häll i olivoljan, blanda ner parmesanost och vitlök. Smaka av med salt. Blanda ner peston i pastan.
3. Bena ur och skär kycklingen i bitar. Skär bacon i bitar och stek det knaprigt i stekpannan. Låt det sedan rinna av på hushållspapper.
4. Ansa och finstrimla purjolöken. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skär osten i små tärningar. Blanda pastan med kyckling, bacon, purjolök, paprika och fetaost. Smaka av med salt och peppar. Garnera med salladsskott och oregano.