Deg:
3 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
100 gr smör
½ dl socker
½ ägg
Fyllning:
100 gr mandel
3-4 bittermandlar (eller 2-3 droppar extrakt)
50 gr smör
2 ägg
1 dl socker
eller
50 gr smör
150 gr mandelmassa
2 ägg
3 msk mjöl
½ tsk bakpulver
Garnering:
2 dl florsocker
vatten
Gör såhär:
Börja göra iordning degen.
Blanda samman alla ingredienser och låt degen vila ca 30 min i kylskåp.
Smörj folieformar och tryck ut degen i formarna.
Gör iordning fyllningen:
Smält smöret och låt det svalna.
Mal mandeln.
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda samman mandeln med äggsmeten och häll sist i smöret.
Den andra fyllningen görs såhär:
Smält smöret och låt det svalna.
Riv mandelmassan.
Rör ner äggen i mandelmassan och blanda ner mjölet och bakpulveret.
Rör sist ner smöret.
Klicka ut smeten i folieformarna.
Grädda i 175 grader i ca 15 minuter