Mammas mjuka chokladkaka

2 ägg
2½ dl strösocker
100 gr margarin
1 dl mjöl
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpuler
1 tsk vaniljsocker
2 tsk kakao

Garnering:
50 gr smör
2 msk socker
1 dl vispgrädde
1 msk kako
hackade nötter som strössel

Gör så här:
Smörj och bröa en form ca 24 cm i diameter.

Kakan:
Smält margarinet och låt det svalna.
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda samman de torra ingredienserna och rör sedan ner dem i äggsmeten.
Häll sist i det avsvalnande margarinet.
Grädda i 175 grader i ca 35-40 minuter.

Garnering:
Rör ner smör, socker, grädde och kakao i en kastrull och koka till smeten tjocknar.

Häll sedan den något avsvalnade garneringen på den kalla kakan och strössla över de hackade nötterna.